25 juni 2024
Geplaatst door TeamHollandseMeesters

Onlangs zijn we gestart met de bouw van Hollandse Meesters in het centrum van Amstelveen. Dit feestelijke moment hebben we op 20 juni 2024 groots gevierd met onze kopers en relaties. De Amstelveense wethouder Floor Gordon heeft het officiële startsein gegeven aan de start bouw, waarna een kleurrijk geschilderde funderingspaal van circa 17 meter de grond in werd gebracht. Nu de bouw officieel is gestart is het tijd om spraakmakende feitjes over Hollandse Meesters te delen.  

  

Wist jij dat Hollandse Meesters:

  • Een ontwikkeling is van gebiedsontwikkelaar AM en wordt gebouwd door BAM wonen;
  • Is ontworpen door Rijnboutt Architecten, die ook het nabijgelegen UpMountain tekende. Dit is een eerder project van gebiedsontwikkelaar AM;
  • Een spraakmakende gevel krijgt met keramische geglazuurde tegels in ‘vijftig tinten’ groen. Geïnspireerd op het Nederlandse Landschap van boven.
  • 303 woningen telt, waarvan 172 huurwoningen die zijn gekocht door belegger Redevco en 131 koopwoningen. Van alle kopers komt maar liefst 46% uit Amstelveen en 26% uit Amsterdam. De gemiddelde leeftijd van de kopers is 44,1 jaar;
  • Wordt gebouwd op maar liefst 447 funderingspalen;
  • Het eerste en enige project in Nederland is dat meedoet aan het gloednieuwe WELL for residential programma van het International WELL Building Institute (IWBI). Hier staat de gezondheid, comfort en welzijn van de bewoners voorop.
  • Is gebaseerd op het concept delen en ontmoeten, met friendswoningen voor de verhuur, een gedeelde huiskamer, een gemeenschappelijke binnentuin en dakterrassen. Er komt ook een commerciële ruimte speciaal voor bewoners en omwonenden.
  • Wordt gebouwd in een U-vorm met een open oriëntatie op de naastgelegen groene singel met water. Dit parklandschap loopt door naar de binnentuin en het groen op de gevels.

Kortom; alle toekomstige bewoners van Hollandse Meesters kunnen uitkijken naar hun spraakmakende en bijzondere woonomgeving.

Wil jij hier ook wonen? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Ga naar het aanbod en schrijf je in.

 

 

Bezoek de bouw!

Zaterdag 5 oktober ben je welkom op de Open Huizen Dag bij Hollandse Meesters. Kom je kijken? Tussen 10:00 en 12:00 uur staan we voor je klaar op locatie om al je vragen te beantwoorden.

Meld je hier aan