ARCHITECTUUR

Hollandse Meesters is een duurzaam gebouw in een artistiek en verfijnd ontwerp. Dit meesterwerk is ontworpen door Rijnboutt Architecten, die ook het nabijgelegen UpMountain tekende. Het gebouw kent een basis van zes woonlagen met daarop twee torens, één voor de koopwoningen en één voor de huurwoningen. Onder het gebouw is een tweelaagse stallingsgarage met op het dak een groene binnentuin. Op het dak van de zesde verdieping is een dakterras voor de koopwoningen en een dakterras voor de huurwoningen.

De huurwoningen en koopwoningen hebben elk een eigen entree. In de stallingsgarage zijn ook twee gemeenschappelijke fietsenbergingen, één voor koop en één voor huur. Veel appartementen hebben daarnaast nog een eigen externe berging. Verder is een deelmobiliteitshub in de garage met elektrische auto’s.

Het gebouw is opgezet in U-vorm met een open oriëntatie op de naastgelegen groene singel met water. Dit parklandschap wordt doorgetrokken als een groene loper naar de groene binnentuin en het groen op de gevels. Hollandse Meesters is een plek voor groen wonen.

Ontdek het woonconcept

 


IT’S ALL IN THE NAME

De naam ‘Hollandse Meesters’ is geïnspireerd op de aangrenzende Schildersbuurt, waar de straatnamen zijn vernoemd naar beroemde schilders. De Hollandse Meesters zijn de Nederlandse kunstschilders uit de Gouden Eeuw (17e eeuw). Dit is het moment in de geschiedenis dat de Nederlandse schilderkunst tot grote bloei kwam, dankzij de uitzonderlijke artistieke kwaliteit en eigen stijlontwikkeling van de kunstschilders. De grote drie kunstschilders uit de Gouden Eeuw zijn Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. De kunstwerken werpen licht op de eigen kijk van de schilders op de wereld. Tot op heden zijn deze kunstwerken van blijvende waarde en de reputatie internationaal is ongekend. Vergelijkbare artistieke kwaliteit kun je ook verwachten van Hollandse Meesters in Amstelveen.

Blijvend van waarde

Hollandse Meesters wordt ontwikkeld conform de richtlijnen van WELL en klimaat adaptieve toepassingen. Zo stelt Hollandse Meesters de impact van het gebouw op de gezondheid, comfort en welzijn van haar bewoners centraal. Geniet van ‘nature at your doorstep’ en laat je omringen door het groen in- en rondom het gebouw. Dit is een plek waar je kunt onthaasten en ontspannen. Voel je thuis.

BREAKING NEWS: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Hollandse Meesters staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien