20 mei 2022
Geplaatst door TeamHollandseMeesters

Overweeg jij om een nieuwe woning te kopen? En twijfel je nog tussen een bestaand huis of nieuwbouw? Aan beide opties zitten voor- en nadelen. In deze blog geven we je graag een overzicht van de voor- en nadelen van een nieuwbouwwoning in Hollandse Meesters.

De voordelen van een nieuwbouwwoning

  • Je bespaart op je aankoopkosten, want een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam (v.o.n.). Je betaalt geen overdrachtsbelasting en de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht zijn inbegrepen in de koopprijs;
  • Alles is splinternieuw, dus zeker in de eerste jaren zijn er nauwelijks onderhoudskosten. Omdat Hollandse Meesters een gebouw is met meerdere appartementen, wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht. De VvE zorgt voor het beheer en onderhoud van het gebouw. Als eigenaar van een appartement ben je lid van de VvE. Maandelijks betaal je servicekosten aan de VvE. Uit de servicekosten betaalt de VvE de uitgaven die nodig zijn om het gebouw te onderhouden en in stand te houden;
  • Je kunt je woning via meer- en minderwerk bij het Homestudios experience center naar eigen smaak inrichten. Je kiest zelf je keuken en badkamer uit. Voor Hollandse Meesters hebben we ter inspiratie Siematic keukens uitgewerkt, je kunt dit naar wens aanpassen in de door jou gewenste opstelling, kleuren en materialen;
  • Je woont energiezuinig én voorbereid op de toekomst; de woningen in Hollandse Meesters zijn goed geïsoleerd én je woning is aangesloten op een duurzame warmtebron. Uiteraard zijn de woningen gasloos. Dit geeft je ook vaak voordeel bij het aanvragen van een hypotheek! De meeste banken geven een hogere hypotheek of rentekorting voor een nieuwbouwwoning;
  • De aankoopprijs van de woningen ligt vast. Je weet van te voren waar je aan toe bent en hoeft niet te onderhandelen over de prijs.

neon sign met tekst

De nadelen van een nieuwbouwwoning

  • Je kunt de woning in Hollandse Meesters nog niet bezichtigen. Je maakt je keuze aan de hand van artist impressions, verkooptekeningen en schetsen van de plattegrond met indelingsopties;
  • Tussen de koop en de oplevering van de woning zit een periode waarin je moet wachten, je woning moet eerst nog gebouwd worden;
  • Als je al een woning hebt, dan heb je wat langer te maken met dubbele lasten dan bij de koop van een bestaande woning;
  • Je hebt nog extra budget nodig om de woning naar wens in te richten;
  • Je weet niet wie je nieuwe buren worden. Vaak leer je na de koop je nieuwe buren kennen bij een start bouw feest of komen er app groepen waar nieuwe bewoners elkaar leren kennen. 


Ga jij voor een nieuwbouwwoning in Hollandse Meesters?

Kun je genieten van het vooruitzicht dat alles je woning nieuw is? Kan je niet wachten tot het uitzoeken van je droomkeuken en -badkamer? En heb je geen haast? Dan is een nieuwbouwwoning in Hollandse Meesters misschien wel wat voor jou.

Twijfel je over de financiering van een nieuwbouwwoning? Bespreek het met de hypotheekadviseurs van Rabobank. Zij helpen je graag verder.

Heb je andere vragen? Brockhoff Makelaars en Ramon Mossel Makelaardij staan je graag te woord! 

BREAKING NEWS: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Hollandse Meesters staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien