28 september 2021
Geplaatst door TeamHollandseMeesters

Jouw gezondheid is het allerbelangrijkst! Dagelijks maak je keuzes die daarop van invloed zijn. Wist je dat de plek waar je woont ook veel invloed heeft op jouw gezondheid? Mooi, nu hebben we je aandacht

Bevordert je gezondheid en welzijn

Kies voor een woonomgeving waar jouw gezondheid en welzijn centraal staat. ‘Bestaat dat?’, vraag je jezelf af. Jazeker! Hollandse Meesters wordt ontwikkeld op basis van de richtlijnen voor de WELL Building Standard. Deze richtlijnen zijn gericht op de gezondheid en het welzijn van de mensen die het gebouw gebruiken. Benieuwd hoe we dat doen? Dat leggen we graag aan je uit!

Drie keer een G

Om Hollandse Meesters als gezonde woonomgeving te ontwikkelen, besteden we aandacht aan de drie G’s. Deze drie gelijke letters staan voor Gebouw, Gebied en Gedrag. De indicatoren waarop Hollandse Meesters voor een WELL certificaat wordt getoetst zijn luchtkwaliteit, licht, thermisch en akoestisch comfort, waterkwaliteit, voeding, beweging en geestelijke gezondheid.

Gebouw

We ontwikkelen Hollandse Meesters met voldoende daglicht in je woning, een gezond binnenklimaat, hoge kwaliteit (drink)water en aandacht voor akoestiek. In de woningen kun je goed ventileren, dankzij mechanische ventilatie, luchtroosters en voldoende te openen ramen. Het kraanwater is van hoge kwaliteit en vrij van schadelijke stoffen. De inzet van speciale filters kan daarbij helpen. Er is veel lichtinval in de woningen. Dat heeft namelijk invloed op je biologische klok en houd je energiek. Dankzij de WKO kun je zowel zomers als winter je woning op aangename temperatuur krijgen en de goede isolatie zorgt ervoor dat je niet wordt gehinderd door vervelende geluiden.

Gebied

Hollandse Meesters is niet alleen een gebouw, maar een verticale woonbuurt. Je wordt omringd door groen. Want groen maakt gelukkig. Het zuivert de lucht, bevordert de gezondheid en zorgt voor meer biodiversiteit. In en rondom het gebouw zijn volop plekken waar je fijn tot rust kunt komen of waar interactie wordt gestimuleerd. Ontmoet elkaar in de gemeenschappelijke woonkamer of lobby. Schijnt het zonnetje? Grote kans dat je medebewoners treft in de grote, gemeenschappelijke binnentuin of op één van de twee dakterrassen. Dàààg stress. Hallo geluk!

Gedrag

Een gebouwde omgeving is pas gezond als het voorziet in de primaire levensbehoeften, zoals veiligheid, stimuleren van sociale cohesie, een gezonde levensstijl faciliteert en het een plek is waar mensen zichzelf kunnen ontplooien. Hollandse Meesters stimuleert om elkaar te ontmoeten en in beweging te komen. Neem de trap in plaats van de lift. Ga erop uit met de benenwagen of met de fiets. Stal je fiets gemakkelijk en veilig in de grote fietsenstalling in de parkeergarage. Heb je geen eigen fiets? Dan pak je natuurlijk een van de deelfietsen. Kom in beweging!

Hollandse Meesters. Een splinternieuwe plek voor gezond en gelukkig leven.

BREAKING NEWS: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Hollandse Meesters staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien