14 oktober 2021
Geplaatst door TeamHollandseMeesters

Eerste vraag als je op zoek bent naar een nieuwe woning: hoe zit het met de duurzaamheid? Ben ik ook in de toekomst nog blij met m’n aankoop? Bij Hollandse Meesters hebben we die vraag al voor je beantwoord: ja. Bij de ontwikkeling van het project hebben we niet alleen alle wettelijke eisen meegenomen. We zijn zelfs nog een stap verder gegaan: door het project te realiseren volgens de WELL Building Standard, een internationale maatstaf om gezond te kunnen leven in gebouwen. Bouwen volgens die standaard betekent: rekening houden met lucht, water, voeding, licht, vitaliteit, comfort en geest.

Je nieuwe appartement is helemaal klaar voor de toekomst. Ontwikkeld met duurzame, onderhoudsarme materialen die lang meegaan. En leg je nieuwe appartement gerust langs de checklist met de actuele duurzaamheidseisen.

  • Zonnepanelen: Het gebouw wekt zelf energie op, groene energie. Die stroom is bedoeld voor de verlichting in de gemeenschappelijke ruimten en de lift.
  • Warmte/koude-opslag: Dáááag hoge gasrekeningen! Warmte – en koude – haal je gewoon uit de grond. Dat gaat via een collectief warmte/koude-opslagsysteem, een WKO. In de winter haalt het systeem warmte uit de bodem om te verwarmen. En in de zomer houd je het binnen heel comfortabel doordat je kunt koelen via de vloer. Het voordeel van een collectief systeem is dat je niet zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Dat wordt allemaal voor je geregeld. Uiteraard is de temperatuur gewoon individueel in elke woning regelbaar.
  • Waterretentie: Het regelt harder in Nederland. Het riool kan die hevige plensbuien niet altijd aan. Bij Hollandse Meesters zijn de daken voorzien van een waterretentiesysteem. Regent het hard, dan wordt het water tijdelijk opgeslagen. Dat voorkomt niet alleen een overbelast riool. Het water kan bij droogte ook worden gebruik om het groen in en rondom het gebouw te voorzien van water.

Meer hypotheekruimte dankzij een duurzame opzet
Wist je dat je voor nieuwbouwwoningen met energiebesparende maatregelen ook meer hypotheek kunt krijgen? Dat betekent extra financieel voordeel, naast het voordeel van lagere energielasten. De appartementen zijn aardgasvrij en voldoen aan de eisen voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG). Die eisen hebben te maken met de hoeveelheid (fossiele) energie die een gebouw verbruikt. Ook stelt BENG voorwaarden aan de isolatie en de installaties voor een hoog rendement. Verder telt de hoeveelheid hernieuwbare energie mee, bijvoorbeeld door de toepassing van zonnepanelen.

Stuk voor stuk eisen waarmee bij Hollandse Meesters rekening is gehouden. Je appartement is aangesloten op een duurzame warmtebron. Fossiele brandstoffen komen er niet aan te pas, dus daalt de CO2-impact van het gebouw fors. Alleen al door te kiezen voor Hollandse Meesters draag je dus al bij aan een beter klimaat. Wil je meer weten over wat BENG betekent? Kijk even op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/gebouwen/wetten-en-regels/nieuwbouw/energieprestatie-beng

Bouwen volgens de WELL-standaard
Ja zeker, een gebouw kan een positieve invloed hebben op de gezondheid van gebouwen. Hollandse Meesters is een goed voorbeeld van bouwen volgens de WELL-standaard. Het gebouw combineert duurzame materialen, een goede ventilatie en een comfortabel WKO-verwarmingssysteem.

  • Vloerverwarming: Geen behaaglijkere verwarming dan vloerverwarming. De warmteafgifte door je appartement is immers heel gelijkmatig. Het is bovendien een duurzame vorm. En nog even afgezien van het comfort: je hebt minder last van ronddwarrelend stof. Vergeet ook niet dat je geen ontsierende radiatoren meer in huis hebt.
  • Isolatie: De vloeren, de wanden en het dak van Hollandse Meesters zijn optimaal geïsoleerd. In de ramen vind je HR++-beglazing. Dat scheelt je als bewoner op de eerste plaats veel stookkosten. Ook heb je geen last van tocht.
  • Ventilatie: Het ventilatiesysteem in huis bepaalt de luchtkwaliteit. Daarom is Hollandse Meesters uitgevoerd met een geavanceerde installatie die het binnenklimaat aangenaam en gezond houdt.
  • Groen en water: De aanwezigheid van natuur en water maakt ook dat het ergens plezierig wonen is. Bij Hollandse Meesters is het groen terug te vinden in op de gevel van het gebouw, in de binnentuin en de dakterrassen. Ook de openbare ruimte is rijk aan natuur. Fijn voor jou als bewoner. Ook fijn voor andere ‘bewoners’, zoals vogels en bijen. Om de biodiversiteit te versterken investeren we daarom in bijvoorbeeld vogel- en vleermuiskasten.

BREAKING NEWS: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Hollandse Meesters staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien