14 oktober 2021
Geplaatst door TeamHollandseMeesters

Hollandse Meesters is een stralend middelpunt. Met levendig groen op de gevels kun je rekenen op hoge kijkcijfers! Veel architecten tekenen gebouwen. Rijnboutt Architecten tekent liever blikvangers. Gebouwen waar je even voor stil staat. Of in ieder geval voor omkijkt als je er langs loopt. Hollandse Meesters is er een goed voorbeeld van. Niet het enige voorbeeld van het bureau trouwens in Amstelveen. Kijk maar naar het project Up Mountain, een project dat ook al zo’n eyecatcher is: een multifunctioneel complex met woningen bovenop de nieuwe parkeergarage in het Stadshart.

Misschien is het wel de locatie die Rijnboutt Architecten heeft geïnspireerd tot nóg zo’n kunststukje in hartje Amstelveen. Hollandse Meesters ligt op een prachtig plekje. De gezellige levendigheid van het centrum is op loopafstand, de ligging is er één aan een groene singel. Je kunt het slechter treffen als bewoner van een appartement met zo’n jaloersmakende achtertuin. Het lijkt ook net of het gebouw en het groen één zijn. Dat idee krijg je door de U-vormige opzet van Hollandse Meesters. Daardoor is het alsof het groen van de omgeving wordt doorgetrokken naar de binnentuin, als een soort groene loper.

Een parkachtige plek
Zeiden we daar ‘binnentuin’? Dat is een wat al te eenvoudige benaming voor een plek die straks de metamorfose ondergaat naar een groene oase. Het tuinontwerp oogt speels, bijna parkachtig. De natuur is toch al goed vertegenwoordigd in het project. Kijk maar eens naar het groen dat de twee dakterrassen eruit laat springen. De entrees zijn groen. Zelfs op de gevels keert het groen – als kleur - terug.

Auto’s uit het zicht
Ook het gebouw nodigt uit om te worden ontdekt. De architecten van Rijnboutt ‘spelen’ met verschillende hoogtes. Het geeft Hollandse Meesters een open karakter. Bijkomend voordeel: de schaduwwerking wordt zo beperkt. Het project mag dan een blikvanger van jewelste zijn, het is nog wel ‘familie’ van andere gebouwen in de directe omgeving. En maak je geen zorgen dat de schoonheid van de architectuur teniet wordt gedaan door overdadig blik op straat. Húp, naar de ondergelegen parkeergarage met die auto’s. Daar staan ze onzichtbaar en veilig.

Groene gevels!
Het idee van een prachtig groen landschap wordt nog eens versterkt door... de gevels! Die worden uitgevoerd in keramische tegels, met een variatie aan groentinten. Het kleurverloop in de gevels creëert ook nog eens een spannend contrast. Denk aan de ruisende bladeren aan de bomen, weelderige groene struiken en de geur van vers gemaaid gras. Valt je op hoeveel kleuren groen de natuur je te bieden heeft? Zoveel tinten groen zal je straks kunnen ontdekken in de gevels.

BREAKING NEWS: Start bouw gegarandeerd!

De bouw van Hollandse Meesters staat gepland voor juni 2024. Er zijn nog woningen te koop. Bekijk het aanbod en schrijf je in voor jouw favoriete woning(en)!

Ja, laat mij de woningen zien